Zeilen volwassenen, Kielboot, CWO zeilschool volwassenen, zeilcursus, Flytour, Randmeer
Misschien altijd al willen zeilen, maar nooit iets van terecht gekomen?
Ooit een paar lessen gevolgd en nu het moment voor een opfriscursus? 
Wellicht eindelijk die zeil/surfcadeaubon verzilveren?
Ga dit mooie avontuur – opnieuw – aan.
Want zeilen is uitwaaien & ontstressen.
Zeilen is energie en inspiratie opdoen. 
Zeilen is eindeloos en leeftijdloos!
 
 
Zeilschool Aalsmeer kent een ruim aanbod van lesmogelijkheden vanwege onze gevarieerde vloot en het schitterende natuurgebied van de Westeinderplassen, een boeiend en leerzaam vaargebied. lees verder..

De basis van onze externe zeilschool is de kunst om jou het samenspel over te brengen van wind, water en je boot (surfboard). Leren met plezier en veiligheid staan daarbij voorop.

We zijn een zeilschool die zeer zeker aandacht besteed aan de theorie. Wel is ons uitgangspunt dat je zoveel als mogelijk het water opgaat, om je daadwerkelijk te bekwamen in het zeilen of surfen. Leren door te doen is de beste manier om vaardig te worden. Het gaat immers om het ontwikkelen en versterken van je gevoel voor het spel van wind en boot. De omstandigheden zijn nooit hetzelfde: de windrichting en windkracht variëren voortdurend, waardoor het zeilen je volle aandacht vraagt en altijd boeiend blijft. Je hebt dus geen tijd om aan de dagelijkse beslommeringen te denken, je mag ervaren wat het is om relaxt te genieten van de natuur en van je eigen ontwikkeling…

Voor beginners hebben we, ongeacht de leeftijd, evenveel aandacht als voor de meer ervaren zeiler; dit geldt ook voor snel lerende cursisten ten opzichte van diegenen die wat meer tijd nodig hebben.
Ieder mens is uniek, heeft zijn eigen mogelijkheden en individuele tempo. Wij hebben hier oog voor en spelen daar zeker op in.

De onervaren zeiler begint met de basis van het zeilen of surfen. De lessen voor de gevorderde cursist zijn gericht op het vergroten van vaardigheden, het verdiepen van kennis en het verfijnen van technieken. De fijne kneepjes worden bijgebracht, nieuwe uitdagingen toegevoegd. Je wordt je meer bewust van het subtiele roergebruik, de invloed van de helling op de vaareigenschappen. Je gaat hoger aan de wind varen, soepeler overstag en leert gebruik te maken van gewichtsverplaatsing om gemakkelijker de bochten te draaien. Kortom je verbetert de controle over je boot of surfboard.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 91
 • 92
 • 93
Leeftijd en niveau vormen de basis voor de lesgroepindeling. Voor wie het sociale aspect meespeelt heeft dit een mooie bijkomstigheid, want er ontstaan op het water vaak vriendschappen voor het leven. Liever één op één les of samen met een groepje vrienden? Dit is allemaal mogelijk. Of een keer ervaren wat het is om bijvoorbeeld met de catamaran te zeilen? Wij zorgen dat dit geregeld wordt.

Zeilschool Aalsmeer is een professionele zeil-, surf- en catamaran vaarschool, erkend en gecontroleerd door de Commissie Watersport Opleidingen (CWO), plus de internationale organisatie Verband Deutsche Wassersport Schule (VDWS). Beiden staan garant voor een hoge opleidingskwaliteit en een uniforme manier van diplomering, waar veiligheid hoog in het vaandel staat. Lees verder..

Kun je geen keuze maken, weet je niet wat voor jou het meest geschikte traject is? Wij adviseren je graag! Deelname aan één van de introductie- en terugkomdagenIntroductie- en terugkomdagen kan ook duidelijkheid geven over wat nu een geschikte juiste keuze voor je is. Kijk bij lesmogelijkheden voor meer informatie over meerdaagse cursussen, dag- en privélessen.

Zeilschool Aalsmeer: actief, ontspannend en verbindend!

VDWS, Grundschein, VDWS basislicentie, VDWS windsurfen, VDWS catamaran, VDWS zeilen CWO, CWO zeilschool, CWO diploma, CWO zeilcursus, zeilkamp, zeilschool 

Nix Windfoil

Zeilschool Aalsmeer
Kudelstaartseweg 64
1433 GK Aalsmeer
0297-320122
info@zeilschoolaalsmeer.nl
NL94RABO0380154943
Openingstijden: ma t/m zo van 9.00-18.00uur
plan je route