• Home
  • Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Bij wetenswaardigheden vind je verschillende informatie over onze cursussen en faciliteiten. Hieronder een aantal veel gestelde vragen. Neem gerust contact met ons op als je nog een vraag hebt!

Ik ben mijn vorderingenstaat of watersportpaspoort kwijt, wat nu?

Er is geen man over boord... Geef dit door bij de informatiebalie en ook aan jouw instructeur, die sowieso gaat kijken naar wat je niveau van dat moment is. Een vorderingenstaat is een tijdsopname, soms van maanden of jaren geleden. Op het water wordt zichtbaar wat er -nu- nodig is. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld nog maar 3 vorderingen open staan, terwijl je voor langere tijd niet gezeild hebt. Dan zal, voordat je de eindoefeningen (vorderingenstaat CWO) kunt afronden, eerst een stuk van de basisstof herhaald. En dat kost meestal meer tijd dan je denkt. Ben je je watersportpaspoort kwijt? Bij de informatiebalie kun je een nieuw exemplaar aanvragen, dit kost € 10,-, elk diplomazegel kost € 3,40.

Hoe houden jullie de wetsuits schoon?

Als het goed is spoel jij(!) jouw pak onder de douche, na iedere cursusdag, zelf schoon. Wij spoelen de wetsuits na ieder cursusblok, samen met de waterschoentjes, eerst schoon in een bad met speciaal schoonmaakmiddel. Bij aanvang van de cursus krijg je een naamlabel, zodat jij je 'eigen' wetsuit kunt dragen, die tijdens jouw cursusperiode apart wordt gehangen. Bij extra drukke weken is een instructeur bij het 'wetsuit-rek' aanwezig om je te adviseren en de labels uit te delen. Mocht jouw maat er begin van de cursus niet tussen hangen, dan meld je dit bij je instructeur. Wij halen dan de juiste maat uit ons magazijn.

Moet ik zelf een lunchpakket meenemen?

De lunch zit in de zomerweken inbegrepen bij de cursus. Overige dagen niet, neem van huis je lunch mee of bestel iets aan de bar.

Wat doen jullie als het 'slecht' weer is?

Kijk bij 'Weer & wind' voor meer informatie.

Wat zijn de lestijden?

De spettercursus (5-6 jarige) is van 10-13 uur of van 14-17 uur, overige meerdaagse- en dagcursussen zijn van 10-17 uur. Tijdens meerdaagse cursussen is het mogelijk om je zoon of dochter wat eerder te brengen en/of wat later op te halen (vanaf 9 uur tot uiterlijk 18 uur). Privélessen zijn op afspraak 7 dagen per week mogelijk, ook 's avonds tot zonsondergang. Kijk bij dag- en weekindeling voor meer informatie.

Ik, of mijn kind, kom(t) samen met een vriend(je), kunnen we/ze bij elkaar?

Geef op het aanmeldingsformulier aan bij wie je in de boot of groep ingedeeld wilt worden, wij houden hier in de planning rekening mee.

Wat moet ik meenemen naar de zeilschool?

Kijk bij 'Wat neem ik mee?' voor meer informatie.

Houden jullie rekening met leeftijd en ervaring?

Dat doen wij zeker! De groepen worden zoveel mogelijk naar leeftijd en ervaring ingedeeld. Wil je tijdens de cursus naar een andere groep, geef dit tijdig bij de instructeur of bij ons aan.

Kan ik voor mijn zoon of dochter een rekening openen?

Dat kan! Kijk bij 'wetenswaardigheden' voor meer informatie.

Voor welk diploma gaan de cursisten?

Kijk voor meer informatie over onze diploma's bij CWO & VDWS diploma's

Vanaf welke leeftijd kan ik assistent instructeur of instructeur worden?

Kijk voor meer informatie bij over onze instructeursopleidingen 'instructeur worden'.

Bewaren jullie ook achtergelaten voorwerpen?

Ja, wij bewaren ze maximaal 2 weken vanaf jouw laatste cursusdag, daarna gaat het naar een goed doel. Noteer je naam en telefoonnummer (leesbaar) in alle kleding en spullen. (Wij zijn niet aansprakelijk voor verlies en diefstal)

end faq

VDWS, Grundschein, VDWS basislicentie, VDWS windsurfen, VDWS catamaran, VDWS zeilen CWO, CWO zeilschool, CWO diploma, CWO zeilcursus, zeilkamp, zeilschool 

Nix Windfoil

Zeilschool Aalsmeer
Kudelstaartseweg 64
1433 GK Aalsmeer
0297-320122
info@zeilschoolaalsmeer.nl
NL94RABO0380154943
Openingstijden: ma t/m zo van 9.00-18.00uur
plan je route